– Intakegesprek (1 uur)                 : € 45,-
– Individueel (1 tot 1,5 uur)          : € 80,-
– Groep (anderhalf uur)                : € 45,- per persoon (maximaal 5 personen)

De prijzen zijn inclusief gebruik van materialen.

* Als bij verhindering minimaal 24 uur van te voren wordt afgezegd, worden geen kosten in rekening gebracht.

Vergoeding verzekeraars:

Vaktherapie beeldend wordt door een groeiend aantal verzekeraars vergoed. In de meeste gevallen zal de vergoeding vallen onder alternatieve/complementaire geneeswijzen of alternatieve zorg en wordt alleen vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed.De vergoedingen zijn verschillend, afhankelijk van de verzekeraar.  Kijk op zorgwijzer.nl welke verzekeringen dat zijn. Soms wordt een gedeelte van een sessie vergoed of verloopt de vergoeding volgens een vast budget. Theo Olling is zowel bij de FVB als bij de NFG geregistreerd, dus alle genoemde vergoedingen zijn van toepassing.

Wanneer u onder behandeling bent bij een BIG geregistreerde behandelaar zoals een Psychiater, Psycholoog of Psychotherapeut is het ook mogelijk dat er een verwijzing voor de Beeldende therapie wordt afgegeven. In dat geval kan de hoofdbehandelaar (bijv: de psychiater) voor een aantal uren een verwijzing naar de Vaktherapeut beeldend doen.

In sommige gevallen is deze therapie aftrekbaar van uw inkomstenbelasting, vraag dit na bij uw accountant of belastingadviseur.

PGB: Als Vaktherapie beeldend wordt ingezet als activerende of ondersteunende begeleiding kan deze worden betaald vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Het gaat hierbij om “activiteiten die gericht zijn op herstel of voorkomen van verergering van gedrags- of psychische problematiek.” (omschrijving van CIZ).