Praktijk voor beeldende therapie bij Medisch Centrum Beter

Beeldend therapeut Theo Olling werkt sinds januari vanuit een praktijk in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR – Beeldend therapeut Theo Olling is vanaf januari in Alkmaar gestart met een praktijk bij Medisch Centrum Beter. Hij is al enkele jaren actief in zijn onderneming Olling Art Inn in Barsingerhorn, maar nu dus ook voor cliënten in en rond de kaasstad.
Bij beeldende therapie staat niet het praten over de klacht of het probleem, maar het doen en ervaren staat centraal. De 56-jarige Olling heeft als maatschappelijk werker en hulpverlener in onder andere de verslavingszorg ervaren, dat men met alleen praten over het probleem, vaak in cirkeltjes blijft ronddraaien en soms moeilijk bij het gevoel en de kern van het probleem komt. Als iemand zijn probleem uitbeeldt, dan kan men een dimensie verder komen en dichter bij het gevoel en de kern. Bij traumaverwerking en rouw- en verlies, eetverslaving, maar ook bij burn-out, faalangst of overbelasting bij mantelzorgers is beeldende therapie heel doeltreffend.
Olling maakt gebruik van de kracht van creatieve middelen in de therapie. Het werken met materialen staat hierbij centraal: verf, houtskool, krijt, klei, hout, papier of steen. Door te werken met de handen ontstaat een tastbaar werkstuk, dat helpt om problemen letterlijk ‘onder ogen’ te zien. Leer problemen te herkennen, accepteren en verwerken door betekenis te geven aan de beelden die men maakt. Krijg grip op en leer omgaan met gevoelens als onzekerheid, angst,verdriet of boosheid. Experimenteer met manieren om beter met gevoelens en emoties om te gaan. Dit is direct toepasbaar in het dagelijks leven. Het proces is belangrijker dan het eindproduct: het gaat bij beeldende therapie niet om mooie dingen te maken maar om het beeldend proces.
Kijken of beeldende therapie iets is? Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek. Aanmelden kan via het contactformulier op www.beter-alkmaar.nl of bel 06-22572055

Artikel geplaatst op zaterdag 08 februari 2014 – 09:56