[Bestwebsoft_contact_form lang = nl]

Heb je een zeer heftige of ingrijpende gebeurtenis meegemaakt? Heb je langdurige stress ervaren?  Leid je aan klachten als; prikkelbaarheid (kort lontje), paniekaanvallen, steeds terugkerende nachtmerries en/of concentratieproblemen? Als je daar steeds meer hinder van gaat ondervinden in je dagelijks leven is er waarschijnlijk sprake van een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en kan ik je helpen.

Trauma en PTSS behandeling via Vaktherapie Beeldend in combinatie met Narratieve Exposure Therapie (NET) en EMDR

Narratieve Exposure Therapie (NET) is een kortdurende behandelvorm, specifiek ontworpen voor de behandeling van een (complexe) posttraumatische stressstoornis (PTSS) ten gevolge traumatiserende gebeurtenissen (bijvoorbeeld bij vluchtelingen, militairen, politie of slachtoffers van seksueel misbruik).

De behandeling bij Olling Art Inn bestaat uit een combinatie van NET, Vaktherapie beeldend en EMDR. Jouw levensverhaal staat centraal. Na uitgebreide psycho-educatie maak je jouw levenslijn, waarbij de mooie en goede gebeurtenissen of perioden in je leven en de traumatische gebeurtenissen of perioden in beeld worden gebracht. Daarna worden de gebeurtenissen chronologisch gereconstrueerd en doorgewerkt. Dit gebeurt zowel beeldend als verbaal.

Het tempo van de therapie zal nooit hoger liggen dan wat je aankan. Het is belangrijk dat de gebeurtenis, het trauma met de bijbehorende emoties, de pijn en het verdriet een plek krijgen.

Wanneer er alleen over de traumatische gebeurtenis gesproken wordt, bestaat de neiging om het gebeuren te rationaliseren. Emoties worden soms onvoldoende geuit of soms helemaal niet, omdat je er geen woorden voor hebt of kan vinden. Het uiten van emoties is essentieel voor de verwerking  en behandeling. Door met beeldende opdrachten te werken kan dit het uiten van die emoties vergemakkelijken, wordt hetgeen gebeurd is ‘gewoner’ en worden de emoties minder heftig.

Van iedere bijeenkomst wordt een verslag opgesteld en van het beeldend werk wordt een foto gemaakt. Hier wordt een levensboek van gemaakt. Dit document van teksten en beelden zal aan het einde van de therapie worden overhandigd. Hierdoor biedt de therapie ook de functie van een getuigenis, die je helpt betekenis te geven aan wat je hebt meegemaakt. Deze getuigenis kan ook leiden tot (meer) erkenning en begrip in je omgeving.