Deze verliesgroep is voor volwassenen vanaf 18 jaar die een ingrijpend verlies hebben meegemaakt en er op eigen kracht niet uit kunnen komen. Hierbij kun je denken aan het verlies van je werk, een geliefd persoon of de eigen gezondheid door ziekte of functieverlies.

Hetgeen er gebeurd is, blijft continu in je gedachten zitten en daardoor je leven beheersen. Het belemmert je in je dagelijks functioneren en het lukt maar niet om de draad weer op te pakken. Je bent stiller of juist drukker dan anders, hebt geen fut om iets nieuws te beginnen of om iets af te maken. Je slaapt slecht, voelt je niet fit en krijgt last van lichamelijke klachten. Je gaat wel “gewoon” door en raakt uit balans.

Als mensen vragen hoe het met je gaat, wat antwoord je dan? Hoe het echt met je gaat, vertel je niet zo snel. Misschien vind je het ook moeilijk om er zelf over te beginnen en zien mensen niet wat er in je omgaat.

Vaktherapie Beeldend kan je helpen om hetgeen je overkomen is dragelijk te maken. Middels het maken van beelden en gerichte opdrachten word je gestimuleerd om gevoelens te uiten en om op eigen wijze de ingrijpende ervaringen en gebeurtenissen een plek te geven en weer in je kracht te komen.

Vaak gebeurt dit via een ritueel of het maken van een symbolisch werkstuk. Het werken in een groep is stimulerend om ervaringen te delen en elkaar te steunen.

Werkwijze: er wordt individueel in de groep gewerkt aan het eigen thema.
Data:  in overleg
Tarief : € 45,- per sessie van 1,5 uur (3 tot 5 personen per groep)
Locatie: Praktijk Olling Art Inn in Barsingerhorn of  bij BETER Alkmaar
Aanmelden: vooraf vindt een gratis intake/kennismakingsgesprek plaats