Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN

CONTACT

www.zuiderzeemuseum.nl

Het Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601 LA ENKHUIZEN

info@zuiderzeemuseum.nl
0228 351 111

OPENINGSTIJDEN

Het Zuiderzeemuseum bestaat uit een binnen- en buitenmuseum.

Binnenmuseum
Het binnenmuseum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag is het museum gesloten. Op dit moment zijn de tentoonstellingen Zee vol verhalen en Kleren maken de vrouw te bezoeken.

Buitenmuseum
Momenteel is het buitenmuseum gesloten. Van zaterdag 3 april t/m zondag 24 oktober 2021 is het buitenmuseum weer dagelijks geopend.

Reserveer je ticket vooraf online
Het reserveren van een ticket met datum en starttijd is noodzakelijk voor een veilig en ontspannen bezoek. Dit geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart, Vriendenpas of andere kortingskaart. Boek nu jouw ticket in onze ticketshop! 

Coronamaatregelen in het museum
De veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers staat voorop. Daarom adviseren wij dringend om een mondkapje te dragen in ons binnenmuseum en museumwinkels. Je kunt zelf een mondkapje meenemen, of er één aanschaffen bij de kassapunten in het museum. Lees welke coronamaatregelen er nog meer gelden in het museum.

Honden zijn niet toegestaan.

Verhalen komen tot leven

hoor, voel, proef en ruik het dagelijkse leven rond de Zuiderzee, voordat de Afsluitdijk in 1932 de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer